Του Στέλιου Παρλιάρου από το περιοδικό “Γλυκές ιστορίες” (τχ. 1)
Για 8 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες +λίγες ακόμη για γαρνίρισμα
- 500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτύπα την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να αποκτήσει παχύρευστη μορφή -σα γιαούρτι, όχι σαντυγί. Άστη στην άκρη.
- Κόψε σε μικρά κομματάκια την κουβερτούρα σε ένα μπολ
- Πολτοποίησε τις φράουλες στο μούλτι και βάλε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπρίκι στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
- Ρίξε τον καυτό πολτό πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακάτεψε καλά να ενσωματωθούν τα μείγματα.
- Πρόσθεσε και τη παχύρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Μοίρασε σε μπολ/ποτήρια και βάλε στο ψυγείο να κρυώσει για 2-3 ώρες.
- Πριν σερβίρεις, μπορείς να γαρνίρεις με φράουλες το κάθε μπωλ και λίγη άχνη ζάχαρη.
Από εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου