Υλικά
Χυμός από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές σουπάς καστανή ζάχαρη
4 κυδώνια
1 κοτόπουλο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζω το χυμό, τη ζάχαρη, το κρασί και τα κυδώνια και τα βράζω με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20-25' μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Πλένω σκοπίζω και αλευρώνω τα κομμάτια του
κοτόπουλου.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το
ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα κομμάτια του κοτόπουλου, σε δόσεις, για
4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Τα πασπαλίζω με αλάτι,
πιπέρι και τα αραδιάζω σε γάστρα ή πυρέξ.
Βγάζω τα κυδώνια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή
κουτάλα και τα τακτοποιώ στη γάστρα, ανάμεσα στα κομμάτια του κοτόπουλου. Στο υγρό που έμεινε προσθέτω τη μουστάρδα,
ανακατεύω και περιχύνω το κοτόπουλο και τα κυδώνια.
Ψήνω το φαγητό για 45 - 50 λεπτά, μέχρι τα
κομμάτια κοτόπουλου να ψηθούν καλά μέχρι το κόκαλο. Σερβίρω αμέσως και συνοδεύω
με πιλάφι.
Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου.
Σχόλιο: Πολύ νόστιμο φαγητό. την επόμενη φορά που θα έχω κυδώνια θα το ξανακάνω σίγουρα...
Σχόλιο: Πολύ νόστιμο φαγητό. την επόμενη φορά που θα έχω κυδώνια θα το ξανακάνω σίγουρα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου