Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Κέικ σοκολάτας

Υλικά:
  • 250 γρ αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ κακάο
  • 4 αυγά
  • 200 μλ γάλα
  • 150 γρ λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. μαύρο ρούμι
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα φυσικής βανίλιας

  • Καλύψτε τη φόρμα του κέικ με λαδόκολλα.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Κοσκινίστε τo αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ με το κακάο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι με το κακάο και το λιωμένο βούτυρο κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε το γάλα και το αλκοόλ.
  • Ανακατέψτε καλά για να πάρετε μια ωραία ζύμη.
  • Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα του κέικ.
  • Ψήστε για περίπου 40 λεπτά. Το κέικ πρέπει να είναι σωστά φουσκωμένο και η λάμα ενός μαχαιριού να βγαίνει σχεδόν καθαρή, μην το παραψήσετε.
  • Μόλις το κέικ ψηθεί, καλύψτε το με λαδόκολλα και μια πετσέτα για να κρατήσει την υγρασία του.
  • Όταν κρυώσει εντελώς καλύψτε το με το γλάσο, το οποίο το φτιάχνετε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.

  • Από εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου