Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μπισκότα με ζάχαρη και κανέλλα

Υλικά:
  • 390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας υγρή βανίλια ή 1 φακελάκι άρωμα βανίλιας ή 2-3 βανιλίνες
  • 1 1/2 κουτ. σούπας κανέλλα (για το πασπάλισμα)
  • 2/3 φλυτζανιού ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο (σε κομματάκια αν το ρίξουμε θα χτυπηθεί πιο εύκολα) και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση για περίπου 3-5′ ώσπου να γίνει μια αφράτη κρέμα.
  3. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας για 1′ πριν ρίξουμε το επόμενο. Προσθέτουμε και τη βανίλια, χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη και σταματάμε το μίξερ.
  4. Ρίχνουμε όλο το μείγμα αλευριού-baking-αλάτι μέσα στην κρέμα και ξαναρχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλή ένταση (αλλιώς θα έχετε μια ωραία αλευρωμένη φάτσα τουλάχιστον…) ώσπου μόλις να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι. Δε θέλει πολύ χτύπημα.
  5. Σταματάμε το μίξερ, ανακατεύουμε και με μια σπάτουλα ελαφρώς το μείγμα και το βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για 30′.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω κάτω στους 180 C. Σε ένα πιάτο ή μπωλ ανακατέψτε την κανέλλα και τη ζάχαρη για το πασπάλισμα μαζί.
  7. Απλώστε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και μόλις περάσει η μισή ώρα, βγάλτε το μπωλ με το μείγμα απ’ το ψυγείο.
  8. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε μεγάλες γεμάτες κουταλιές, ξεκολλάτε το μπαλάκι απ’ το κουτάλι με τα δάχτυλά σας και το στροβιλίζετε στο πιατάκι με την κανελλοζάχαρη να καλυφθεί παντού. Βάζετε το μπαλάκι πάνω στη λαμαρίνα όπως είναι χωρίς να το ζουπήξετε και συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα τοποθετώντας τα αραιά γιατί απλώνουν πολύ!
  9. Η ποσότητα αυτή είναι για δύο λαμαρίνες στάνταρντ του φούρνου, δλδ σε κάθε λαμαρίνα βάλτε 6 μπαλάκια να ψηθούν για 15-20′ το πολύ. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα και δε γίνονται πολύ τραγανά εκτός από την περιφέρειά τους. Αν τα θέλετε ακόμη πιο μαλακά, ψήστε τα για 12-15′.
  10. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, αφήστε τα πάνω στη λαμαρίνα για 10′ περίπου να κρυώσουν αλλιώς θα σπάσουν και δε θα ξεκολλάνε. Μετά μεταφέρτε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Αποθηκεύστε τα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς (περίπου για 5 μέρες).
Από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου