Τα κέικ σοκολάτας τα λατρεύω. Αλλά όχι όλα. Πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη υφή για να μου αρέσουν. Το συγκεκριμένο κέικ είναι πολύ νόστιμο, πολύ εύκολο και το κυριότερο φτιάχνεται με κακάο και όχι με κουβερτούρα. Γεγονός που μου δημιουργεί λιγότερες τύψεις. Βέβαια έχει αρκετή ζάχαρη αλλά για έναν περίεργο λόγο το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό. Από ότι διάβασα στο site που βρήκα τη συνταγή χρησιμοποιείται άνετα σαν παντεσπάνι για τούρτα, χωρίς να το σιροπιάζεις. Θα το δοκιμάσω στην επόμενη τούρτα που θα φτιάξω.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο (κάτω αντίσταση και αέρα) στους 180°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'. Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το νερουλό μείγμα στη φόρμα (σε ορθογώνια στενόμακρη ) και ψήνουμε για 40-50 λεπτά, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε για 10' να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και .......

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου