Για την κρέμα OREO με σοκολάτα
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα . Ψιλοκόβουμε το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε. Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα OREO. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα OREO πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς.
Σχόλιο: Υπέροχη... Και χωρίς τα ορεο είναι επίσης υπέροχη. Την καθιερώνω για γέμιση σε τούρτες...
1½ λίτρο γάλα
φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κορν
φλάουρ
200 γρ. βούτυρο
300
γρ. κουβερτούρα
1 βανίλια
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε. Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα OREO. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα OREO πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς.
Σχόλιο: Υπέροχη... Και χωρίς τα ορεο είναι επίσης υπέροχη. Την καθιερώνω για γέμιση σε τούρτες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου