Υλικά και Συνταγή για 4 μερίδες
.400γρ. κρέμα γάλακτος
.100γρ. γάλα
.85γρ. ζάχαρη
.95γρ. κρόκους αυγών
.1 βανίλια φυσική
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και ομογενοποιούμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα.Στη συνέχεια ανακατεύουμε την κρέμα με τους κρόκους και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη. (Προτού μοιράσετε το μείγμα, καλό είναι να περιμένετε να κάτσει ο αφρός που έχει δημιουργηθεί.)Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.Ψήνουμε στους 150oC για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω) και, αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν. Και τώρα το αγαπήμενο μου σημείο! Το κάψιμο της κρέμας!Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη δημιουργώντας μια λεπτή κρούστα.Με το φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.Περιμένουμε για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα και είναι έτοιμη!
Από εδώ
.400γρ. κρέμα γάλακτος
.100γρ. γάλα
.85γρ. ζάχαρη
.95γρ. κρόκους αυγών
.1 βανίλια φυσική
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη μέχρι το σημείο βρασμού.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και ομογενοποιούμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη με το σύρμα.Στη συνέχεια ανακατεύουμε την κρέμα με τους κρόκους και μοιράζουμε σε πυρίμαχα σκεύη. (Προτού μοιράσετε το μείγμα, καλό είναι να περιμένετε να κάτσει ο αφρός που έχει δημιουργηθεί.)Τοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των σκευών.Ψήνουμε στους 150oC για 40-50 λεπτά (μέχρι να αποκτήσει υφή ζελέ από πάνω) και, αφού αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να κρυώσουν εντελώς και να πήξουν. Και τώρα το αγαπήμενο μου σημείο! Το κάψιμο της κρέμας!Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με ζάχαρη δημιουργώντας μια λεπτή κρούστα.Με το φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.Περιμένουμε για 2 λεπτά πριν σερβίρουμε, ώστε να στερεοποιηθεί η καραμέλα και να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα και είναι έτοιμη!
Από εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου