Υλικά:
1 κιλό αλεύρι (μπλε για όλες τις χρήσεις)
1 μπύρα κουτάκι
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1 μπέικιν
Για την γέμιση
Σπασμένα καρύδια, ανακατευμένα με μέλι και κανέλλα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ελαφρώς. Ανοίγουμε μικρά οβάλ πιτάκια στην χούφτα μας , βάζουμε μέσα την γέμιση και τα κλείνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30'.
Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μόλις βγουν τα μεθυσμένα από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να πιουν το σιρόπι
Σχόλιο: Ωραία είναι αλλά της μαμάς (που δεν είναι σιροπιασμένα) είναι καλύτερα...
1 κιλό αλεύρι (μπλε για όλες τις χρήσεις)
1 μπύρα κουτάκι
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1 μπέικιν
Για την γέμιση
Σπασμένα καρύδια, ανακατευμένα με μέλι και κανέλλα
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε ελαφρώς. Ανοίγουμε μικρά οβάλ πιτάκια στην χούφτα μας , βάζουμε μέσα την γέμιση και τα κλείνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30'.
Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Μόλις βγουν τα μεθυσμένα από τον φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το χλιαρό σιρόπι. Τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να πιουν το σιρόπι
Σχόλιο: Ωραία είναι αλλά της μαμάς (που δεν είναι σιροπιασμένα) είναι καλύτερα...
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου