Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι παγωμένο βούτυρο (περίπου μισή πλάκα ~110γραμμάρια) συν 2 κουταλιές της σούπας επιπρόσθετο
1 μεγάλο κρόκο αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Το ασπράδι του αβγού
Προετοιμασία:
Με το χέρι ανακατεύουμε το αλεύρι, την λευκή ζάχαρη, το αλάτι και το 1/2 φλιτζάνι παγωμένο βούτυρο σε κύβους. Θέλουμε η ζύμη να γίνει ψιχουλιαστή. Μετά προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και 3-4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό (μία-μία). Ζυμώνουμε μέχρι να δέσει το μείγμα και να μετατραπεί σε μία λεία μπάλα ζύμης. Κλείνουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την πιέζουμε μέχρι να γίνει επίπεδη και στρογγυλή. Βάζουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεί αλλά ταυτόχρονα να είναι και εύκαμπτη.
Βγάζουμε την ζύμη από την πλαστική μεμβράνη και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα στρογγυλό χοντρό φύλλο. Τοποθετούμε την ζύμη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την τοποθετούμε στο ταψί.
Αλείφουμε τα τυχώματα της τάρτας μας με το ασπράδι και
ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο (190οC) μέχρις ότου ροδίσει η ζύμη για περίπου, 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου