Υλικά
1,5 κούπα καρότα baby
λίγο νερό
χυμό μισού-ενός πορτοκαλιού
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη ή ξανθή
λίγο τζίντζερ σκόνη στη μύτη του κουταλιού
λίγο αλάτι αν θέλετε
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καροτάκια ή τα βάζουμε απευθείας σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά τα καρότα μέχρι να τρυπιούνται, αλλά όχι να λιώσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Πρέπει να μείνουν χωρίς νερό στο τέλος, για να ρίξουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Όταν βράσουν (να κρατάνε), ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε το τζίντζερ και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σεβίρουμε.
Από εδώ
1,5 κούπα καρότα baby
λίγο νερό
χυμό μισού-ενός πορτοκαλιού
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη ή ξανθή
λίγο τζίντζερ σκόνη στη μύτη του κουταλιού
λίγο αλάτι αν θέλετε
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τα καροτάκια ή τα βάζουμε απευθείας σε κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό.
Βράζουμε για 5-10 λεπτά τα καρότα μέχρι να τρυπιούνται, αλλά όχι να λιώσουν. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Πρέπει να μείνουν χωρίς νερό στο τέλος, για να ρίξουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Όταν βράσουν (να κρατάνε), ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να γυαλίσουν.
Ρίχνουμε το τζίντζερ και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σεβίρουμε.
Από εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου