Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σοκολατάκια με ινδική καρύδα σαν bounty!


Υλικά
(14 τεμάχια):
300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
120 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο
1 κ.γλ. εσάνς βανίλιας
150 γρ. κουβερτούρα

Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά το υποβρύχιο, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις λιώσει το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και την εσάνς βανίλιας. Ανακατεύουμε με κουτάλι να προκύψει ένα σφιχτό μείγμα.
Πλάθουμε  είτε μακρόστενα σχήματα είτε μπαλάκια και τοποθετούμε σε πιατέλα με λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30’ περίπου, μέχρι να σφίξουν.
Λίγο πριν τα βγάλουμε, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς με σπάτουλα σιλικόνης.  Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την σπάτουλα λίγα λεπτά να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία. (αν είναι καυτό και ρίξουμε το παγωμένο μπαλάκι ινδοκάρυδου, θα πέσει απότομα η θερμοκρασία και δεν είναι καλό).

Με τη βοήθεια δύο πιρουνιών βουτάμε τα «ινδοκάρυδα» στη σοκολάτα  και τοποθετούμε σε νέα πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα. Αφού τελειώσουμε, βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο και μόλις δούμε ότι έσφιξε η σοκολατένια επικάλυψη, διατηρούμε εκτός ψυγείου (για να μη γίνουν πολύ σκληρά).

Από εδώ

Σχόλιο: Μια καλή λύση εάν θέλεις να φτιάξεις σοκολατάκια καρύδας νηστίσιμα. Πάντως τα σοκολατάκια που γίνονται με το ζαχαρούχο και καρύδα είναι πιο νόστιμα. Ενώ δεν έχουν καμιά δυσκολία , είναι λίγο σπαστικό το λιώσιμο της βανίλιας και το μείγμα που δημιουργείται μετά με την βανίλια και την καρύδα είναι πολύ σκληρό στο να ανακατευτεί. Ίσως να τα ξανακάνω ... Σίγουρα όμως δεν είναι τα αγαπημένα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου