Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κολοκύθα γεμιστή με κοτόπουλο, κάστανα, μανιτάρια και ρύζι

Υλικά


  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα (προτιμότερο στρογγυλή και όχι με μακρύ λαιμό, για να χωρέσει στο φούρνο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας σπόρος μάραθου, τριμμένος
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • τα ψαχνά από ένα βρασμένο κοτόπουλο (αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε για το ζωμό κοτόπουλου), σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. πικάντικη γραβιέρα σε κύβους
  • 1 μεγάλο κυδώνι, καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη
  • 20 κάστανα ψημένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 2
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια ψημένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι άσπρο (καρολίνα ή νυχάκι)
  • ξύσμα από 1 ώριμο πορτοκάλι (ακέρωτο και βιολογικό)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

Από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου