Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μuffins με μήλο και κανέλλα


  • 2 μήλα (μεσαίου μεγέθους)
  • 250 γρ. αλεύρι 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • Τρεις γεμάτες κουταλιές σούπας μέλι
  • 30 γρ. γιαούρτι ανακατεμένο με 30 ml γάλα (ή νερό)
  • 125 ml καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 75 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα


    • Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν και το ένα από τα δύο κουταλάκια της τριμμένης κανέλλας.
    • Σε ξεχωριστό μπώλ ανακατεύουμε με έναν αυγογδάρτη τη ζάχαρη, το μέλι, το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά.
    •  Ψιλοκόβουμε τα μήλα σε κυβάκια. Τα αλευρώνουμε ελαφρώς.
    • Παίρνουμε τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε στο μπώλ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ένα μικρό μπώλ και τα ανακατεύουμε με το 2ο κουταλάκι της κανέλλας. Αυτό το μείγμα θα μας χρειαστεί για το πασπάλισμα.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες στο ειδικό ταψάκι για μάφινς.
    • Παίρνουμε το μπώλ με τα υγρά υλικά και το ρίχνουμε στο μπώλ με τα στερεά. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη, μη το παρακάνετε όμως!
    • Γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις θήκες και μετά πασπαλίζουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
    • Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινήσουν.
    • Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψάκι τους για 5 λεπτά!


    Από εδώ


    Σχόλιο: Απλά υπέροχα!!!!!!!!!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου