Τα υλικά είναι για ένα μεγάλο ταψί και μπόλικα κομμάτια:
3 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κούπες νερό
4 αυγά
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
300 γρ φέτα τριμμένη
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τα 3 αυγά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το 1/4 της φέτας και ανακατεύουμε.
2 ½ κούπες νερό
4 αυγά
Ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
300 γρ φέτα τριμμένη
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Σε λεκανίτσα ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, τα 3 αυγά και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και το 1/4 της φέτας και ανακατεύουμε.
Το μίγμα πρέπει να γίνει νερουλό.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη φέτα, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και με το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και περιχύνουμε την αλευρόπιτα.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό και περιχύνουμε την αλευρόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50΄ περίπου στους 160-170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψουμε.
Από εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου