Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Τρουφάκια καρότο - καρύδα

Υλικά:

1)    1 κούπα καρότο βρασμένο, τριμμένο και στραγγισμένο
2)    1 κοφτή κούπα ζάχαρη
3)    1,5 κούπα καρύδα τριμμένη και επιπλέον καρύδα για το τύλιγμα


Βράζουμε τα καρότα. Τα τρίβουμε στον τρίφτη από την χοντρή πλευρά και τα πιέζουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα καρότα σε ένα σουρωτήρι με πολύ λεπτές τρύπες και τα πιέζουμε να βγάλουν ότι έχει απομείνει από τα υγρά τους. Τα αφήνουμε όλο το βράδυ στο σουρωτήρι. Είναι πολύ βασικό να μην έχει το καρότο νερό όταν θα φτιάξουμε το γλυκό!!!

Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το καρότο με τη ζάχαρη και την καρύδα. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

Τέλος τυλίγουμε τα τρουφάκια σε καρύδα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Από εδώ

Σχόλιο: Πραγματικά δεν είναι καθόλου καλά... Είναι σαν να τρως καρότο με καρύδα και κριτσανιστή ζάχαρη. Δε δένουν μεταξύ τους και δεν ομογενοποιούνται. Δε θα τα ξανακάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου