Υλικά για 1 πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. περίπου:
6 μεγαλούτσικες πατάτες
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (χρησιμοποίησα με 1,5% λιπαρά)
400 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα με 10% λιπαρά)
250 γραμμ. sour cream (δείτε παρακάτω τη συνταγή)
150 γραμμ. τσένταρ τριμμένο
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
6 μεγαλούτσικες πατάτες
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα (χρησιμοποίησα με 1,5% λιπαρά)
400 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα με 10% λιπαρά)
250 γραμμ. sour cream (δείτε παρακάτω τη συνταγή)
150 γραμμ. τσένταρ τριμμένο
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
Για την εύκολη sour cream:
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4-5 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
4-5 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη sour cream. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου και κατόπιν τη χρησιμοποιούμε στη συνταγή μας.
Ετοιμάζουμε πρώτα τη sour cream. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου και κατόπιν τη χρησιμοποιούμε στη συνταγή μας.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 30-40′, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το γάλα, το τυρί κρέμα, τη sour cream, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε το τσένταρ καθώς και τις 5 φέτες μπέικον. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μπέικον και ψήνουμε τον πουρέ για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο μπέικον και ψήνουμε τον πουρέ για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια του.
Σχόλιο: Καταπληκτικός πουρές! Άρεσε ακόμα και στα άτομα που δεν τρώνε πουρέ. Λόγω υλικών και θερμίδων δεν είναι ένας πουρές που θα κάνω για καθημερινό τραπέζι αλλά για γιορτή είναι καταπληκτικός! Εξαιρετική συνταγή!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου