400 γρ
ρεβύθια
Χυμός από
μισό λεμόνι
1 σκελίδα
σκόρδο λιωμένη
1 κουταλάκι
κύμινο
Μια πρέζα
πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά
ταχίνι
Μισό
κουταλάκι ξερό θυμάρι
Μισό
κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι
αλάτι
Μια
κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι
μπέικιν
2
κουταλάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι
μέντα ψιλοκομμένη
Σπορέλαιο
για το τηγάνισμα
Aπό
το προηγούμενο βράδυ τα βάζουμε στο νερό, την επομένη τα βράζουμε καλά και
τα σουρώνουμε.
Ρίχνουμε στο μούλτι τα ρεβύθια, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο,
το πιπέρι καγιέν, το ταχίνι, το
θυμάρι, την ρίγανη και το αλάτι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τον μαϊντανό και
την μέντα και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος καρυδιού και τα
αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και
τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να ροδοκοκκινήσουν περίπου 3 λεπτά, αν το λάδι
είναι καυτό.
Τα πιέζουμε ελαφρά να πλατύνουν.
Παραδοσιακά, σερβίρονται μέσα σε ζεσταμένες πίτες που τις
ανοίγουμε στα δύο και τοποθετούμε μέσα τα φαλάφελ με λίγο κατσικίσιο τυρί
και ανάμικτη πράσινη σαλάτα!
Από εδώ
Από εδώ
Σχόλιο: Μου διαλυόταν στο τηγάνι. Βάζω την πρώτη δόση σε ηλιέλαιο και αρχισε να αφρίζει τόσο που νόμιζα ότι μπέρδεψα τα μπουκάλια και έβαλα απορρυπαντικό. Οι ρεβιθοκεφτέδες διαλύθηκαν μέσα στο τηγάνι. Εγιναν χυλός. Μετά δοκίμασα να βάλω ελαιόλαδο. Πάλι άφρισε και πάλι διαλύθηκαν εντελώς. Μετά πρόσθεσα μισή κούπα (σχεδόν) αλεύρι και έγιναν όπως της φωτογραφίας σου. Από γεύση είναι εξαιρετικοί... Απλά νομίζω ότι θέλουν παραπάνω αλεύρι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου