Υλικά:
1 1/2 κούπα αμύγδαλα
1/2 κουτ. γλ. σόδα
1/3 κούπα ταχίνι
1/3 κούπα μέλι
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
1/2 κουτ. γλ. τζίντζερ
σουσάμι για τύλιγμα
1) Τρίβετε τα αμύγδαλα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνετε σε μπολ μαζί με τη σόδα.
2) Προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ
3) Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το μέλι (θα γίνουν σαν πάστα) και τα ρίχνετε στο μπολ με τα στερεά.
4) Ανακατεύετε τα δύο μείγματα με κουτάλα ή με το χέρι σας να γίνει μια ζύμη.
5) Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου σταφυλιού, τα κυλάτε στο σουσάμι και τοποθετείτε στο ταψί του φούρνου που έχετε στρώσει λαδόκολλα (με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί πλαταίνουν).
6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 15-17'. Αφήνετε μερικά λεπτά στο ταψί και μετά βγάζετε με σπάτουλα και τοποθετείτε σε σχάρα.
Σημειώσεις: Τα μπαχαρικά είναι προαιρετικά.
- See more at: http://www.missbloom.gr/2/23878/posts/love-to-cook--mpiskota-me-amygdalo,-taxi/post.aspx#sthash.QvUEWMve.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου